Ekran okuyucu ile Anadolu Üniversitesi E-Kampüs Kullanımı Yazılı Kılavuzu








Ekran okuyucu ile Anadolu Üniversitesi E-Kampüs Kullanımı Yazılı Kılavuzu

Anadolu Üniversitesi açıktan üniversite okumak anlamında sunduğu olanaklarla birçoğumuzun kendini geliştirmek adına kayıt olarak başvurduğu bir eğitim kurumu olmuş durumda. Bu sebeple Açık Öğretim Fakültesi E-Öğrenme araçları içerisinde ele alacağımız e-kampüs platformunun ekran okuyucu ile nasıl kullanılabileceğini sizlerle paylaşıyor olacağım.

Yazılı kılavuzumuzda bulacağınız temel konular şu şekilde olacak;

  • Sisteme nasıl giriş yapılabilir.
  • E-Kampüs içerisinde hangi ders araçlarına erişim sağlayabiliriz.
  • Elektronik kaynakları nasıl edinebiliriz.
  • Alıştırmalara ve soru içeriklerine nasıl erişim sağlarız?
  • Ekran okuyucu ile kullanırken hangi kısayollardan faydalanabiliriz.

E-Kampüse giriş

Açık Öğretim Fakültesi E-Kampüs platformuna giriş yapabilmek için birkaç seçeneğimiz bulunuyor. Öncelikle yapmamız gereken e-kampüs giriş linkinden giriş ekranına ulaşmak olmalı. Sonrasında aşağıdaki yöntemlerden birini tercih edebilirsiniz. Tam bu noktada "e" harfiyle metin alanlarına "b" harfiyle ise oturum aç gibi düğmelere erişim sağlayabilirsiniz.

  • Üniversite kimliği ile oturum açma: Oluşturduğunuz veya kurum tarafından size verilen e-posta ve şifre ile oturum açabilirsiniz.
  • Diğer oturum açma yöntemi: T.C Kimlik numaranız ve şifrenizle oturum açabilirsiniz.
  • E-Devlet hesap bilgilerinizle oturum açma: E-Devlet bilgilerinizle oturum açabilirsiniz.

Derslere erişim

Oturum açtıktan sonra dersleriniz, en başta okuduğunuz bölüm bilgileri, bölüm duyuruları, öğrenci toplulukları, durumunuz, kayıtlı malzemeler, takvim ve bilgilendirme gibi alanlara erişim sağlayabilirsiniz.

Derslerinize teker teker gitmek için "b" kısayolunu kullanabilirsiniz. Her "b" harfine bastığınızda derse gir ifadesini duyacaksınız ve derse gir düğmesi ders adlarınızın başında bulunuyor olacak. Peki, derse gir dedikten sonra hangi ders araçları karşınıza çıkıyor bir bakalım;

  • Canlı ders: Canlı olarak yayınlanan derslere erişiminiz bulunmaktadır.
  • Sınavlar düğmesi açılır menü: Vize ve finelde çıkmış sınav sorularına ulaşabilirsiniz. Tarihlere göre sıralanan çıkmış sınav sorularına pdf formatında ulaşabilirsiniz.
  • Kitap: Kitap aracında ise kampüs içerisinde sunulan elektronik kitap formatlarına erişim sağlamanız mümkün. Bu alanda kitaplarınız aynı zamanda html5 olarakta çevirimiçi şekilde ulaşılabilmektedir.
  • Konu tabanlı videolar: Ünite özetlerine youtube içerisinde portala eklenmiş şekilde ulaşabilirsiniz. Youtube üzerinde konu anlatımları yüklenmiş olması sebebiyle oynatma, durdurma ve ileri veya geri sarma işlemleri ekran okuyucu ile kolaylıkla yapılmaktadır.
  • Sorularla öğrenelim: Her ünitede geçen konular sorular şeklinde karşınıza gelmektedir. Soruların her biri birer düğme olarak bulunur. Eğerki sorulan sorunun cevabına ulaşmak isterseniz, cevap grafik alanına "g" harfiyle gidip cevabıda öğrenebilirsiniz. Ayrıca, sorulara erişim sağlamadan önce ünite ünite ayrılmış bölümlere göre çevirim içi sorulara ulaşabiliyorsunuz. Dilersenizde tüm içeriği pdf olarak indirebiliyorsunuz.
  • Alıştırmalarla öğrenelim: Alıştırmalar alanında ise soruların altında radio alanları şekilde tek bir seçim yapabileceğiniz cevaplama alanları bulunmaktadır. Cevabı gösteri seçerseniz ise hem cevabı hem de detaylı açıklamayı başlık düzeyinde dinleyebiliyorsunuz. Önceki ve sonraki sorulara geçiş yapabilmeniz mümkün kılınıyor. Sorular bittiğinde ise başa dönüyorsunuz. Soruları yanıtlamayı bitirdiğinizde ise sınavı bitir diyerek doğru ve yanlışlarınızı görebiliyorsunuz.


Bir yanıt yazın